Jill & Anna

Kundens stil och behov spelar en stor roll för slutresultatet, så den första bedömningen är jätteviktig.

Vi brukar börja med att låta kunden få berätta vad han/hon vill ha utav behandlingen och därefter utifrån hårkvalité och kundens förmåga att styla sitt hår, hitta drömfrisyren. Våra kunder ska få ut så mycket som möjligt av sin nya look, därför delar vi gärna med oss av våra olika stylingknep!

Beroende på vilken frisyr vi ska göra använder vi oss av sax, kniv och effielersax för att reducera eller bygga volym. För att kunden sen på ett lätt sätt ska kunna fixa frisyren själv, rekommenderar vi de bästa produkterna att använda hemma.

Vi har produkter till alla sorters hår för såväl den lilla som den stora plånboken. Se sortimentet här på vår hemsida eller på salongen.

Länge eller fylligare hår men orkar inte vänta? Vi har keratin extensions från Venus och tapehår från Peak`s Hair & ID Hair. Finns i syntet eller 100% äkta remi-hår. Efter en konsultation där färg och mängd bestäms kan du få det gjort inom några dagar.

Lockigt hår idag, rakt hår imorgon, möjligheterna är oändliga…

Jill

Jill har en utbildning som florist i grunden, men hon jobbade extra på den anrika Salong Jan på somrarna och helgerna. Intresset för frisöryrket hade alltid funnits där så när Salong Jan erbjöd henne att göra sin praktiska utbildning där, valde hon att satsa på att bli frisör på heltid.

Under de tre år hon gick som lärling fick hon lära sig allt från grunden av alla frisörerna som arbetade där och med tolv anställda får man lära sig alla de bästa knepen!

Anna och Jill blev snabbt vänner och stod ofta sena kvällar och övade på olika frisyrer, kemi och frisörtermer. Jill avslutade sin utbildning med att ta sitt gesäll på HRS Burgården 2003.

Hon blev årets frisörelev.

Men utbildningen bakom sig började arbetet att stå på egna ben. Hon fick snabbt en stor kundkrets bland killarna som såg hennes skicklighet. Det finns inget som Jill inte kan göra, men hårförlängning är det hon brinner mest för. Kunden vill att håret ska se ut och kännas äkta så hon är väldigt noga att inte lägga i för tjocka slingor och att välja bra hår som känns äkta.

Jill är en perfektionist ut i fingerspetsarna och lämnar aldrig en kund missnöjd. Trygg och stabil och en frisör som verkligen lyssnar till kundernas önskemål. Plattången är det redskap hon älskar att använda allra mest. Med den kan hon skapa alla möjliga sorters olika frisyrer.

Efter sex års arbete på Salong Jan beslöt hon sig för att ta chansen att öppna eget när tillfället dök upp.

Jill hade 9 års erfarenhet (inkl. utbildning) innan hon öppnade Studio Highlights 2008

Anna

Anna hade inte tänkt att bli frisör, trots alla klippningar inne på toaletterna i högstadiet. Men ödet ville annorlunda då hon tog ett sabbatsår och fick jobb på en salong.

Där tändes intresset för yrket på allvar. Anna hade talang för yrket och successivt fick hon hjälpa till att rulla permanent och föna hår. Hon insåg att utbildning var viktig och sökte och fick en plats på frisörgymnasiet vid Järntorget. Skolan bytte namn och blev HRS Burgården innan hon var klar. Efter att ha tagit studenten 1997 fick hon ett erbjudande från salong Pallas i Fjärås. Nu började arbetet med att omsätta teori till praktik.

Den så kallade ”pott-frisyren” blev modern och alla tjejer ville se ut som Rachel i Vänner! Utmaningar och nya idéer är viktiga för att hålla den kreativa ådran igång så när hon blev headhuntad av ägaren till Kungsbackas äldsta och mest anrika salong nappade hon genast. På Salong Jan var variationen på kunder stor och därmed var jobbet en helt ny utmaning. Allt från små barn till de paranta damer som kom för att lägga sina hår inför helgen.

Anna fick ett gott rykte och hon la grunden till en mycket stor kundkrets, varav många följt henne ända till Kungälv. Efter nio års tjänst på Salong Jan i Kungsbacka var det åter dags för en ny utmaning. Anna hade nu 16 års erfarenhet (inkl. utbildning) och insåg att det var dags att starta eget. Möjligheten att öppna en salong i charmiga Kungälv tillsammans med sin bästa kollega dök upp och blev sedermera Studio Highlights.

Anna ser allt som en utmaning och hon tar sig an alla sorters frisyrer som kommer i hennes väg.